http://www.symbiotherapy.nl/about, /about

Over Symbio Therapy

SymbioTherapy is een Nederlands bedrijf (B.V.) gevestigd in Eindhoven. SymbioTherapy is in 2014 ontstaan als een joint venture van Adelante en de TU/e. Het is gebaseerd op de resultaten van het IOP project "Wikitherapist" en wetenschappelijk onderzoek bij o.a. Adelante, TU/e, Philips en Serious Toys.
 
In nauwe samenwerking met therapeuten, maakt Symbio Therapy  oefeningen en spellen met een fysieke component waardoor ze een duidelijke en unieke toegevoegde waarde hebben voor therapeutisch toepassingen. Eerste voorbeelden zijn oefeningen voor sensomotorische arm-hand training voor revalidatie na een beroerte en therapiespellen met specifieke ergotherapie oefeningen voor kinderen met cerebrale parese. Hierbij staat de therapie voorop maar met oog voor de intrinsieke motivatie van de patiënt.
Centraal staat de samenwerking met therapeuten. Oefeningen worden door en met therapeuten ontwikkeld en via de netwerksite gedeeld.
 
 

Technisch platform

Op basis van fundamenteel onderzoek bij onder andere Philips Research en een groot aantal universiteiten is de TikTegel, een spelconsole voor fysieke interactie, ontwikkeld. Daarnaast is een speciale software-ontwikkelomgeving (SDK) ontwikkeld. Deze SDK is specifiek geschikt is voor multi-event interactie (zoals multi-touch) en maakt het mogelijk snel en effectief nieuwe content te produceren. De ontwikkelde applicaties zijn door de SDK automatisch op meerdere hardware platformen te draaien (iPad, Android, PC).
Om therapeuten in staat te stellen snel en efficiënt oefeningen te maken is de TagTrainer suite gemaakt, boven op de SDK.
 

©2014-2016 Symbio Therapy B.V. All rights reserved.

Interesse in de TikTegel?

De TikTegel is een console voor fysieke interactie met eigenschappen die uniek zijn in de wereld.
Heeft u interesse in de TikTegel?

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interesse in onze SDK of TagTrainer?

De TagTrainer en onze ESPranto SDK kunnen draaien op meerdere platformen en zijn ook te gebruiken zonder TikTegel. Heeft u interesse in onze software?
Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Serious Toys logo